martes, 13 de mayo de 2014

Diari d'una mestra a la Segona República

Llums i Ombres en l'Espanya del segle XX. Tots coneguem algunes d'aquestes llums i obres de l'Espanya del s.XX, però si de veritat vols saber més i/o millor de què tracta, aquests és el projecte que hui encetem, Mirella, Clara, Javi i Núria del curs 4t d'ESO, des de l'institut Florida Secundaria de Catarroja, i que tractara de les llums i obres del segle vint a Espanya.

D'aquesta manera, anirem creant materials amb continguts del tema i que inclourem en aquest bloc fins juny. Així sense dubte, si aquest és el tema que t'interessa estàs en el lloc adequat. Les mestres de la Rpública i els seus diaris. Diari de María Sánchez Arbós.

 Aquest és el primer material que hem creat per a iniciar el projecte. Tracta d'un treball individual que consisteix en la confecció de ”nous capítols” del diari de María Sánchez Arbós en el que hem escrit des de el punt de vista d'aquesta gran mestra de la segona República.




 Aquest treball ens ajuda a conèixer millor la dona durant un període tan important a Espanya com la República ho va ser, i sobre tot ens mostra les seues mentalitats i les de la societat en el qual vivien. Creguem que és un fet important conèixer aquests trets pel que coincidim en què ha sigut un treball útil i interessant.

4 comentarios:

  1. Mirella: Genial. sentiment, història, literatura. Tot un conjunt. Volem fer-te una proposta. Passa per socials.

    ResponderEliminar
  2. Clara. Em sorpren molt però l'activitat no és correcta. Les dates no corresponen a dos dies abans i dos desprès de la guerra civil. A més es considera iniciat el franquisme a l'any 1939. Tampoc és un exercici ric en dades, sentiments, canvis durant el procés viscut per la mestra.

    ResponderEliminar
  3. Javi: Les dades, la cronologia que uses és correcta. Sols que les mestres republicanes no continuaren treballant de mestres durant el franquisme, clar. El més millorable és la quantitat inmensa de faltes d'ortografia i expressió que demostren poca cura. Una mestra no pot escriure així.
    Bé.

    ResponderEliminar
  4. Núria: La història és molt xula i has fet un gran esforç. Tens molt a millorar a l'ortografia però sobre tot a la puntuació de les frases. Una mestra ha de cuidar l'expressió molt més!!
    T'has centrat molt a la història de les xiquetes i no tant a les emocions i canvis en la vida de la mestra.republicana que eren el nostre objectiu fonamental.

    ResponderEliminar